Kalėdiniai imbieriniai sausainiai su medumi
Ingredientai:
Cukraus 100 g
Persijotų miltų 450 g
Sodos 2 a.š
Druskos 1 a.š
Malto imbiero 2 a.š
Cinamono 2 a.š
Maltų gvazdikėlių ½ a.š
Malto muskato riešuto ½ a.š
Margarino VILNIUS kepiniams, supjaustyto kubeliais 225 g
Skysto medaus ½ puodelio
Paruošimas:
Sumaišyti cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą. Sudėti margariną ir pirštais trinti, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilti medų ir gerai išmaišyti, paminkyti, kol susiformuos tešla. Pašaldyti tešlą šaldytuve bent valandą.

Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 3 mm storio. Išpjauti norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių. Išimti iš orkaitės, o po minutės perkelti ant grotelių ir ataušinti.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.