Meduoliai
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 450 g Rudojo cukraus 150 g Margarino VILNIUS kepiniams 100 g Kiaušinių 2 vnt Medaus 100 g Sodos, nugesintos 1 a.š Prieskonių meduoliams Ingredientai glajui: Kiaušinio baltymo 1 vnt Cukraus pudros 250 ml Tirpintos citrinos rūgštelės pagal skon
Paruošimas:
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos - neišsigąsti, tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jeigu per skysta pridėkite miltų), bet tešla turi būti ne kieta. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles. Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus, ir tik jiems iškilus traukite lauk.
Glajui kiaušinio baltymą išsukti,vis dedant cukraus pudrą su citrinos rūgštele, kol masė taps reikiamos konsistencijos ir galėsite su ja piešti. Glajum tepti tik atšalusius meduolius.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|