Kalėdiniai imbieriniai meduoliai
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Rudojo cukraus 100 g
Medaus 150 g
Kiaušinių 1 vnt
Miltų 400 g
Druskos žiupsnelio
Malto imbiero 2 a.š
Kepimo miltelių 1 a.š
Cinamono 1 a.š
Maltų gvazdikėlių 1 a.š
Ingredientai glajui:
Kiaušinių baltymo 2
Cukraus pudros 400 g
Citrinos sulčių 1,5 ą.š
Ingredientai papuošimui:
Įvairių kalėdinių/spalvotų pabarstukų
m&m saldainių
ir visko, kas Jums asocijuojasi su Kalėdomis :)
Paruošimas:
Išsukite cukrų ir margariną, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Persijokite miltus. Supilkite miltus, meduoliui reikiamus prieskonius (imbierą, cinamoną, gvazdikėlius), druską ir kepimo miltelius į jau paruoštą margarino masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite paruoštą tešlą į plastikinę plėvelę (ar maišelį)ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus (apie 0,5 cm storiu). Išpjaukite norimas meduolinio namelio detales bei sausainių formeles. Sudėkite paruoštus sausainius į skardą ir kepkite įkaitusioje orkaitėje (apie 200 C) 10-15 min. kol gražiai paruduos. Iškeptus sausainius bei detales ištraukite iš orkaitės, palikite visiškai atvėsti.
Tuo metu paruošiamas glajus: lengvai išplakę baltymus, suberkite cukraus pudrą ir viską gerai išmaišykite iki gana tirštos ir blizgios masės.
Atvėsusias detales sutvirtinkite glajumi ir papuoškite savo Kalėdinį pasakų namelį saldumynais.
Skanių švenčių :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.