Kalėdų namelis
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 480 g
Rudojo cukraus 150 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušinių 2 vnt
Medaus 100 g
Sodos, gesintos 1 a.š
Smulkinto imbiero 1 a.š
Smulkinto muskato 1 a.š
Cinamono 1 a.š
Smulkintų gvazdikėlių 1 a.š
Ingredientai glajui:
Kiaušinių baltymų 1 vnt
Cukraus pudros 250 g
Citrinos sulčių 0,5 a.š
Paruošimas:
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, tirpintą medų ir tirpintą margariną, viską išmaišyti. Dubenį dėti ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo puodo, supilti sodą ir gerai išsukti, tada suberti miltus, prieskonius ir užminkyti minkštą tešlą. Iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles. Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kepti, kol gražiai pagels.
Glajui išplakti baltymą, po truputį pilti cukraus pudrą gerai maišant, kad pudra gerai ištirptų, ir supilti citrinos sultis. Belieka dekoruoti namelį :)
PANAŠŪS RECEPTAI