Meduoliniai grybai
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 500 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Medaus 200 g
Cukraus 200 g
Kiaušiniai 2 vnt
Kepimo miltelių 1-2 a.š
Prieskonių 1-2 a.š
Ingredientai glajui:
Kiaušinių baltymai 2 vnt
Cukraus pudros 500 g
Citrinos sulčių keli lašel
Paruošimas:
Medų, cukrų ir margariną šildome kartu garų vonelėje kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišome. Tešlą statome bent valandai į šaldytuvą.
Atsignybti po nedidelį gabalėlį tešlos, iškočioti maždaug 4 cm. ilgio volelį ir apvalų kamuolėlį galvutei. Dėti į skardą ir kepti 190 C. apie 15 min.

Glajaus gaminimas:
Šaukštu išsukti baltymus su pudra ir citrinos sultimis pareguliuoti tirštumą, turėtų būti grietinės tirštumo masė. Tuomet ties koteliu ir galvute užtepti glajaus ir leisti grybams sudžiūti. Kai sudžius, teptuko pagalba nudažyti kotelį ir pabarstyti aguonomis.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.