„Pikantiški krepšeliai“
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 220 g
Kiaušinių 1 vnt
Vandens 50 ml
Pipirų
Druskos
Galima dėti džiovintų čiobrelių, baziliko
Linų sėmenų sėklų (nebūtinai)
Ingredientai įdarui:
Varškės 200 g
Kiaušinių
Sūrio
Paprikos
Špinatų
Grietinės 1 v.š
Druskos
Pipirų
Paruošimas:
Kambario temperatūros margariną sumaišyti su kiaušiniu ir vandeniu, tada supilti miltus, druską, pipirus ir kitus birius produktus. Palikti tešlą šaldytuve kokiam pusvalandžiui. Tada pasidaryti įdarą iš pasirinkų produktų.
Tešlos užtenka 12-kai krepšelių (aš kepiau keksiukų, bet galima kepti ir torto formelėse). Į kiekvieną formelę įdėti tešlos, kruopščiai pirštais išformuojant krepšelius. Tada 200 laispnių orkaitėje kepam apie 15-20 min. (priklauso nuo kiekvienos orkaitės), ištraukiam ir sudedam i vidų įdarą ir dar kepam, kol gražiai pagels ir apskrus viršus bei patys krepšeliai.
Galima valgyt tiek karštus, tiek šaltus. Taip pat su lengvomis salotomis.
PANAŠŪS RECEPTAI