Vokiška šventinė duona
Ingredientai:
Sausų mielių 2,5 a.š
Pieno 250 ml
Margarino VILNIUS kepiniams 60 g
Cukraus 2 v.š
Kiaušinių 3 vnt
Miltų 560 g
Druskos 2 a.š
Paruošimas:
Į dubenį įpilti 100 ml truputį pašildyto pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, maišyti, kol mielės ištirps.
Pašildyti likusį pieną puode su margarinu ir cukrumi. Maišyti, kol ištirps margarinas. Ataušinti iki kūno temperatūros ir įmaišyti kiaušinius.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieną su mielėmis bei pieno - margarino mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta lipni tešla.
Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, blizgi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla per lipni - po šaukštą įmaišyti miltų. Nepadauginkite miltų, nes tešla bus per kieta.
Dėti tešlą į margarinu pateptą dubenį ir uždengti rankšluosčiu. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 - 1, 5 val.
Paminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 11 - 12 dalių ir suformuoti bandeles. Bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens formą ar stačiakampę formą, pridengti ir kildinti, kol padvigubės, apie 30 minučių.
Patepti bandeles kiaušinio plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis, saulėgrąžomis, kmynais ir t.t.
Kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!

P.S. Mano orkaitėje kepė 30 min, tad nuo šio laiko galite pradėti tikrinti.

PANAŠŪS RECEPTAI