Česnakinės bandelės
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Margarino VILNIUS kepiniams 30 g
Pieno 250 ml
Druskos ½ a.š
Cukraus 20 g
Sausų mielių 4 g
Miltų 400 g
Ingredientai aptepimui:
Kiaušinių 1 vnt
Pieno 250 ml
Ingredientai įdarui:
Margarino VILNIUS kepiniams 60 g
Česnako 8 skiltelės
Provanso žolelių prieskonių žiupsnelio
Paruošimas:
1. Pieną įpilame į karščiui atsparų indą, įdedame margarino, cukraus, druskos. Pakaitinam, kol ištirps margarinas. Ataušiname.
2. Sausas mieles sumaišome su miltais ir po truputį beriame į tešlą. Sumaišius paliekame apie 1 val., kad tešla pakiltų.
3. Tešlą padalijame į 10 dalių, suformuojame rutuliukus, įspaudžiame per vidurį, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vėl paliekame kilti apie 30 min.
4. Įdarui česnaką smulkiai supjaustome ir su provanso žolelėmis įdedame į kambario temperatūros, minkštą margariną, gerai išmaišome.
5. Kai bandelės truputį iškyla, kiekvieną iš jų įpjauname peiliu, aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir įspaudžiame dalį įdaro.
6. Kepame iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

Skanaus! :)))

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.