Sluoksniuotos tešlos pyragas su kumpiu ir špinatais
Ingredientai:
Sluoksniuotos tešlos (bemielės) 500 g
Kiaušinių 3 vnt
Grietinėlės 200 ml
Pieno 1/2 stiklinės
Fermentinio sūrio 100 g
Špinatų 200 g
Nedidelio svogūno 1 vnt
Šalto rūkymo kumpelio 200 g
Paruošimas:
1. Kepimo skardą (kepiau tortų kepimo formoje) ištepkite margarinu, lygiai išdėliokite sluoksniuotą tešlą ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę.
2. Tešlą kepkite, kol iškils. Vis pažiūrėkite, kad ji nesukristų.
3. Apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytą kumpelį bei špinatus.
4. Kiaušinius, grietinėlę ir pieną gerai išplakite.
5. Įtarkuokite fermentinį sūrį bei sudėkite paruoštus špinatus, kumpelį.
6. Apkepus tešlai, ją išimkite ir supilkite įdarą.
7. Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite, kol visas įdaras sustings apie 30 - 35 minutes.
PANAŠŪS RECEPTAI