Česnakinė duona
Ingredientai:
Miltų 600 g
Pieno 500 ml
Cukraus 0.5 v.š
Sausų mielių 1 v.š
Druskos 0,5 v.š
Česnakų 10 skiltelių
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Spaustų česnakų 5 skiltelių
Raudonėlių 1 a.š
Paruošimas:
Pieną ir cukrų supilti į nedidelį puodą ir kaitinti ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
Sumaišyti druską, miltus, mieles. Į miltų mišinį supilti atvėsintą pieną. Tešlą gerai išmaišyti ir išminkyti. Ją įdėti į indą išteptą aliejumi, uždengti rankšluoščiu ir palikti šiltai stovėti dviem valandoms. Tešlai pakilus, ją perkelti į kepimo indą, kuriame ištiestas kepimo popierius, suformuoti duoną ir dėti kepti į 230 C laipsnių temepratūrą, 35-40 minučių. Iškepusią atvėsinti ir patiekti. Šalia jos tiktų česnakinis margarinas. Jums reikės: 150 g margarino VILNIUS, 5 skiletles spaustų česnakų, 1 arb.š. raudonėlių. Viską sumaišyti ir tepti ant duonos. Skanaus :)
PANAŠŪS RECEPTAI