Lietuvių totorių čeburėkai
Ingredientai:
Ingredientai tešlai (dešimt vnt.):
Vandens 250 g
Margarino VILNIUS kepiniams arba aliejaus 20 g
Druskos 10 g
Kiaušinių 1 vnt
Miltų - plikiniui 80 g
Degtinės 15 ml
Miltų 550D 480 g
Ingredientai įdarui:
Rieb. kiaulienos 300 g
Jautienos 200 g
Svogūnų 250 g
Česnako 10 g
Kefyro 150 g
Druskos
Pipirų
Mairūno
Paruošimas:
Vandenį užvirinti kartu su margarinu, druska. Kai užvirs, supilti plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Kai atauš, įmušti kiaušinį, išmaišyti, supilti degtinę (aš pyliau 3 šaukštus), suberti likusius miltus ir labai gerai išminkyti (apie 15min). Įdėti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą valandai. Išėmus perminkyti, imti po gabalėlį ir plonai iškočioti, pjauti norimo dydžio skritulius lėkštelės pagalba, dėti įdarą, užsandarinti kraštus, užspaudžiant pirštais ir šakute.
Mėsą sumalti, smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus, sudėti prieskonius ir kefyrą. Kepti labai gerai įkaitintame aliejuje, pavartant. Jei kepsite keptuvėje, reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburėkus. Kai įdėsit su didesniu šaukštu, reiktų iškart užpilt aliejaus, jei aliejus neapsemtų jų. Kepti, kol gražiai apskrus.
Skanaus!!!
PANAŠŪS RECEPTAI