Kopūstų pyragas su spanguolėm
Ingredientai:
Miltų 200 g
Margarino VILNIUS kepiniams 130 g
Kiaušinių
Vandens 2 v.š
Druskos
Kopūsto
Svogūno 1 vnt
Aliejaus 2 v.š
Cukraus
Druskos
Krapų
Sūrio 100 g
Spanguolių sauja
Kiaušinių 3 vnt
Grietinės 150 g
Paruošimas:
Į miltus sudėti pjaustytą margariną, įmušti kiaušinį, įpilti vandens, įberti druskos ir užminkyti tešlą. Jos rutulį suvynioti į foliją ir valandai laiko dėti į šaldytuvą. Iš tešlos iškočioti skritulį, aplipdyti kepimo indą, subadyti šakute ir dar pusvalandį dėti į šaldytuvą. Kopūstą susmulkinti ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinti aliejuje. Pagardinti druska, cukrumi, krapais/ Tada uždengti ir troškinti, kol suminkštės. Atšalusia tešla apspausti kepimo indą ir šonus. Tolygiai paskirstyti įdarą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir uogomis. Kiaušinius sumaišyti su grietine ir užpilti ant viršaus. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
PANAŠŪS RECEPTAI