Beliašai
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Vandens 50 ml
Pieno 150 ml
Mielių 20 g
Cukraus 1 a.š
Druskos 1 a.š
Ištirpinto margarino VILNIUS kepiniams 30 ml
Aliejaus 30 ml
Degtinės arba brendžio 1 v.š
Miltų 600 g
Aliejaus gruzdinimui
Ingredientai faršui:
Vištienos file (arba kitokia mėsytė) 500 g
Svogūnų 2 vnt
Petražolių 4-5 šakelių
Druskos
Pipirų
Vandens 50 ml
Aliejaus 30 ml
Karšto sultinio 200 ml
Paruošimas:
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikti 15 minučių. Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Palikti augti, kol tešlos tūris padvigubės. Pakilusią tešlą perminkyti ir dar palikti augti 30 minučių. Tešlą padalinti nedideliais gabaliukais, suformuoti apvalias bandeles ir palikti jas 15 minučių.
Faršui stambiai sumalti vištieną ir petražoles, o svogūnus sutrinti trintuvu, kad gautųsi tyrelė. Viską labai gerai sumaišyti. Padaryti paplotėlius, į vidų įdėti faršo ir užspausti bandeles taip, kad viršuje būtų skylutė. Beliašai turi būti plokšti. Palikti 15 minučių Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Beliašai į aliejų dedami TIK faršu į apačią. Kepti vidutinėje kaitroje. Kepti iš abiejų pusių. Iškepusius sudėti ant popierinių rankšluosčių. Į iškepusių pyragėlių vidų įpilti po šaukštelį sultinio. Jis įsigers į faršą.
Gaunasi ~25 beliašai. SKANAUS :)
PANAŠŪS RECEPTAI