Lašišos pyragas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g Miltų 400 g Vandens 3 v.š Ingredientai įdarui: Grietinės 3 v.š Kiaušinių 2 vnt Atvėsintos lašišos 250 g Poro 200 g Liesos varškės 2 pakeliai Tarkuoto fermentinio sūrio 3 v.š Druskos
Paruošimas:
1.Iš margarino, miltų, žiupsnelio druskos ir 3 šaukštų vandens išminkykime tešlą ir padėkime ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Iš varškės, trijų šaukštų grietinės ir poros kiaušinių gerai išsukime varškės masę. 3. Lašišos file apšlakstykime citrinos sultimis, pabarstykime žuvies prieskoniais ir apkepkime keptuvėje ant aliejaus. Išėmę iš keptuvės žuvį, ten pat apkepkime ir supjaustytą cukiniją, morką ir porą. 4. Dabar sudėliokime pyragą sluoksniais. Į kepimo formą įklokime 2/3 iškočiotos atvėsusios tešlos, palikdami tešlos ir pakraščiams. Ant jos sukrėskime pusę varškės masės, pusę apkeptų daržovių, tada - visą lašišą ir dar vieną sluoksnį likusių daržovių bei varškės masės. Pyrago viršų užklojame likusią tešlą, užlankstome kraštelius. 5. Pyragą apie 20 min. kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje, po to sumažinti karštį iki 180 laipsnių - dar 20 min. Pyrago viršų pabarstyti tarkuotu sūriu. Kas mėgsta padažus, prie lašišos pyrago siūlau sumaišyti 3 valg. šaukštus majonezo, 0,5 šaukšto pomidorų padažo , 0,5 šaukšto krienų ir daug krapų ir petražolių. Gero apetito!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|