Lotaringiškas daržovių apkepas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 150 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
šalto vandens 2 v.š
druskos 1 žiupsnelio
Ingredientai įdarui:
cukinijos 1 vnt
didelės bulvės 1 vnt
didelės morkos 1 vnt
pomidoro 1 vnt
kiaušinių 2 vnt
grietinėlės 100 g
mėgstamo fermentinio sūrio 100 g
druskos
pipirų
baziliko
Paruošimas:
Išminkykite tešlą iš nurodytų produktų, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite nors pusvalandžiui į šaldytuvą. Cukiniją, bulvę ir morką sutarkuokite burokine tarka, nuspauskite susidariusias sultis, pabarstykite druska ir pipirais, šiek tiek pakepinkite keptuvėje ant aliejaus ar margarino ir atvėsinkite. Į apvalios kepimo formos (geriausiai tiktų 24 cm skersmens) dugną įklokite 2\3 atvėsintos tešlos, iškočiotos pagal kepimo formą. 1\3 tešlos sunaudokite kraštams. Kad tešla kepimo metu nepakiltų, formą užklokite kepimo popieriumi ir ant jo užpilkite pupelių (žirnių ar ryžių, kad ją prispaustų). Tokiu būdu pyrago pagrindą kepkite iki 12 - 15 min. apie 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, o po to atvėsinkite. Į atvėsusias apkeptas daržoves supilkite grietinėlę, išplaktus kiaušinius, sudėkite tarkuotą sūrį, bazilikus, šiek tiek druskos, pipirų ir išmaišykite. Nuo lengvai apkepusio pyrago pagrindo nuimkite popierių ir pupeles, supilkite daržovių, kiaušinių ir grietinėlės masę, papuoškite ją pomidoro skiltelėmis ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie dar 15 min. Gero apetito
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: PiemenuBanda
Autorius: Goda
Autorius: Jurgiciukas
Autorius: Ramune_