Sausainiai "Skarelės"
Autorius: Linuska
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Grietinė 100 g
Kiaušinio trynys 1 vnt.
Druska truputis
Miltai 1 stikl.
Obuoliai 4 vnt.
Cukrus 6 valg. šaukšt.
Cinamonas truputis
Kiaušinio plakinys sausainių patepimui truputis
Paruošimas:
Ant stalo arba didelės pjaustymo lentos supilame išsijotus miltus. Ant miltų sudedame gabalėliais pjaustyta margariną VILNIUS kepiniams. Miltus su margarinu kapojame dideliu peiliu, kol nelieka gabaliukų ir susidaro smulkūs trupinukai. Druską sumaišome su grietine ir supilame ant miltų-margarino trupinukų. Viską dar kiek pakapojame peiliu, o po to rankomis greitai suminkome vientisą tešlą. Tešlą rankomis liesti reikėtų kiek įmanoma mažiau, nes nuo rankų ji sušyla ir tampa mažiau kokybiška. Paruoštą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą vienai valandai. Kol tešla šąla, nulupame obuoliukus, išvalome sėklas, supjaustome 5 milimetrų storio skiltelėmis. Atšaldytą tešlą plonai kočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus, gausiai apibarstome cukraus-cinamono mišiniu, pjaustome ilgomis trikampio formos juostelėmis, ant kurių storesniojo galo dedame obuolio skiltelę ir susukame iki plonojo galiuko. Sausainukų viršų patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome cukraus-cinamono mišiniu. Sudedame sausainukus ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos ir kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepame kol sausainukai taps gražios auksinės spalvos. Iš nurodyto tešlos kiekio išsikepsite dvi skardas gardžių sausainių.
Recepto istorija:
Šie sausainiai ypatingi tuo, kad lengvai pagaminami, nereikalauja daug produktų, skanūs ir daugelio mėgstami. Asmeniškai man, jie primena močiutės keptus sausainukus ir yra puikus vaikystės prisiminimas.
PANAŠŪS RECEPTAI