Velykiniai keksiukai
Ingredientai:
Kiaušinių 4 vnt
Citrinos 1 vnt
Cukraus 300 g
Miltų 350 g
Kepimo miltelių 2 a.š
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Grietinės 2 v.š
Paruošimas:
Į dubenį sudėkite kambario temperatūros margariną ir išsukite iki purumo. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į margarino masę ir išsukite, kol cukrus ištirps. Įmaišykite grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais. Persijokite ir po šaukštą įplakite į tešlą. Suberkite likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišykite. Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą. Dėkite popierines formeles į keksiukų skardą. Maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Stebėkite, kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos, tuomet jie bus iškepę.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.