Tortas su mascarponės sūriu
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
Margarino VILNIUS kepiniams 120 g
Biskvitinių sausainių 200 g
Ingredientai kremui:
Želatinos 16 g
Citrinos 1 vnt
Mascarpone sūrio 500 g
Vanilinio jogurto 250 g
Cukraus 120 g
Grietinėlės 400 ml
Paruošimas:
Pagrindui sausainius sutrupinti, o margariną išlydyti. Išardomą formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti sausainius sumaišytus su margarinu.
Paviršių išlyginti ir paspausti. Atšaldyti 30 min.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citriną nuplauti, nutarkuoti žievelę, o sultis išspausti. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti, kol išsileis. Maišant jogurto masę plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti, įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę. Masę supilti ant sausainių ir įdėti i šaldytuvą. Kai masė jau bus apstingus, šakute sušiaušti paviršių (nepadaryti to per vėlai, nes gausis išdraskymai, o ne pašiaušimas). Kai pilnai po 3 val. sustings, apdėti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.