Šokoladinis pyragas su kondencuotu pienu ir riešutais
Autorius: Evelina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 280 g
Juodasis šokoladas 250 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 3 valg. šaukšt.
Kakavos milteliai 3 valg. šaukšt.
Karštas vanduo 1/2 stikl.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Miltai 250 g
Kondensuotas pienas 400 g
Lazdyno riešutai 160 g
Paruošimas:
1. Iš pradžių iškepkite pirmąjį pyrago sluoksnį: lėtai ištirpinkite margariną VILNIUS kepiniams ir šokoladą. Ištirpusią masę įpilkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi bei kakava. Įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Įmaišykite kepimo miltelius. Supilkite pusę stiklinės karšto vandens, miltus, gerai išmaišykite masę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje), kol įsmeigta šakutė neaplips tešla. Išimkite leiskite truputį atvėsti kambario temperatūroje. 2. Paruoškite karamelinį sluoksnį: ištirpinkite margariną, maišydami ant silpnos ugnies supilkite kondensuotą pieną, tada masę užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami dar pavirkite 3-4 minutes, kol masė taps karšta. Tirštą masę užpilkite ant iškepusio pyrago. Užberkite neskaldytų lazdyno riešutų. Palaikykite kambario temperatūroje apie 20 min. 3. Paskutinis žingsnis – šokoladinis glajus. Ant silpnos ugnies, maišydami, ištirpinkite margariną ir šokoladą. Kai masė bus skysta, blizgi ir vienalytė apliekite ja pyragą ir šaukštu paskirstykite glajų tolygiai. Laikykite kambario temperatūroje, kol indas su pyragu nebebus karštas, tuomet 3 valandas palaikykite šaldytuve. Skanaus!
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad mane patraukė savo išvaizda ir pavadinimu. Vien pamačius jį jau įsivaizdavau kaip jis tirpsta mano burnoje. Taigi ilgai nelaukus išmėginau šį pyragą. Pirmą kartą naudojau graikiškus riešutus. Antrą kartą kepiau su lazdyno riešutais. Abu kartus svečiai šiuos pyragus įvertino puikiai. Kadangi pyragas yra gana brangus savo šeimą ir draugus juo vaišinu tik išskirtinėmis progomis.
PANAŠŪS RECEPTAI