"Velykinės morkytės"
Ingredientai:
Sluoksniuotos mielinės ar beliemės tešlos 1 pakelis
Fermentinio sūrio 100 g Kiaušinių 2 vnt Kiaušinio trynio 1 vnt Margarino VILNIUS kepiniams 30 g Majonezo pagal skon Česnako pagal skon Krapų ar petražolių pagal skon
Paruošimas:
Pirmiausia iš folijos reikia pasigaminti nedidelius kūgelius, tuomet ant kūgelių apvyniojamos sluoksniuotos tešlos juostelės, viskas aptepama
kiaušinio tryniu. Tuomet morkyčių "kiauteliai" "suguldomi" į margarinu VILNIUS kepiniams išteptą skardelę bei pašaunami į iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Įdarui pasigaminame įprastą "Pikantišką" mišrainę, t.y.: sutarkuotas fermentinis sūris, sumaišytas su virtais ir susmulkintais kiaušiniais, pagal skonį dedama majonezo, česnako ir krapų arba petražolių. Kuomet morkyčių "kiauteliai" būna jau iškepę, reikia atsargiai iš vidaus išimti folijos kūgelius ir po truputį, geriau plonuoju šaukštelio galu, įkrėsti pikantiško įdaro, o visą morkytės grožį suteikia į vidų įkišta krapų arba petražolių šakelė. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|