Tortas "Paukščių pienas"
Ingredientai:
Ingredientai papločiui:
Margarino VILNIUS kepiniams (kambario t°) 150 g
Cukraus pudra 75 g
Kiaušiniai 2 vnt
Kvietiniai miltai 195 g
Kepimo milteliai 1 a.š
Ingredientai souffle:
Kiaušiniai 5 vnt
Cukraus pudra 180 g
Kukurūzų krakmolas 1 v.š
Margarino VILNIUS kepiniams (kambario t°) 130 g
Pienas 100 ml
Želatina 22 g
Šaltas vanduo 70 ml
Ingredientai šokoladiniam glaistui:
Juodasis šokoladas 75 g
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Medus 1 v.š
Kepimo forma 20 × 22 cm
Paruošimas:
1.Paruošiame tešlą papločiui. Išsukame kambario temperatūros margariną su
cukraus pudra, įmušame 1 didelį arba 2 mažesnius kiaušinius ir gautąją masę gerai
išplakame mikseriu.

2.Išsijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į plakinį. Gaunasi
nei minkšta, nei kieta keksinė tešla (iškepęs paplotis tampa labai purus).
Perkeliame tešlą į kepimo formą, išlygininame paviršių peilio pagalba ir kepame

gerai įkaitintoje + 220 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

3.Atvėsusį paplotį perpjauname išilgai pusiau: jei pjaunant paplotis aptrupės ar
net suskils, nieko tokio, kai tarp abiejų pusių pilsite kremą, viskas "susiklijuos".

4.Ruošiame "Paukščių pieno" souffle. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
Baltymus statome į šaldytuvą, kad būtų, kaip galima šaltesni.

5. Trynius kartu su cukraus pudra išplakame karščiui atspariame inde, po to dedame krakmolą, pilame kambario temperatūros pieną, dar plakame ir visą šį
indą su plakiniu statome ant karštų garų vonelės ir paverdame, kol sutirštės, o po to atvėsiname. Kambario t° margariną sudėti į pusiau atvėsusią kiaušinių masę ir gerai išsukti plaktuvu, kol margarinas išsiplaks.

6.Į 70 ml šalto vandens užmerkiame želatiną 15 - ai min. Stipriai išplakame
kiaušinių baltymus iki standžių putų. Maišydami pašildome želatiną ant
minimalios šilumos, , kad ji pilnai ištirptų ir pilame į išplaktus baltymus labai plona
srovele. Dar kartą plaktuvu (mažu greičiu) lengvai suplakame baltymus su želatina
ir pagaliau sumaišome abi mases: virtą trynių masę po truputį supilame į baltymų
- želatinos masę ir viską vėl sumaišome.

7.Į kepimo formą įklojame maistinę plėvelę, ant jos dedame pirmąją pusę
papločio, pilame kremą - souffle ir ant viršaus dedame antrąją papločio pusę ir
tortas keliauja į šaldytuvą 6 - 8 val., o geriausiai visai nakčiai.

8.Kai tortas pakankamai sustings, paruošiame šokoladinį glaistą. Virš garų vonelės
ištirpiname margariną, juodąjį šokoladą ir medų, šiek tiek atvėsiname ir aptepame
pyrago paviršių. Puošiame savo nuožiūra. Po valandos sustingusį pyragą jau galima ragauti.

 

Skanaus.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.