Keksiukai - kiaušinukai ant pagaliukų
Ingredientai:
Miltų 450 ml
Cukraus 150 ml
Kakavos 50 ml
Kepimo miltelių 2 a.š
Pieno 250 ml
Kiaušinių 2 vnt
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Druskos 1 žiupsnelio
Vanilinio cukraus 0,5 a.š
Kiaušinių lukštų 14 – 16 vnt
Keksiukų kepimo formos
Folijos
Medinių iešmelių
Juostelių kaspinėliams
Paruošimas:
Sumaišome sausus produktus (išskyrus kakavą). Ištirpintą margariną sumaišome su pienu ir plaktais kiaušiniais. Tuomet sumaišome sausus produktus su skysčiu. Tešlas padaliname pusiau (jei norite dvispalvių „margučių"), ir į vieną įmaišome kakavą. Jei turite maistinių dažų tai su tešlomis galima ir daugiau pažaisti ir jas nudažyti įvairiausiom spalvom.
Kiaušinius ištraukiame (lukštus) iš vandens nuvarviname ir dedam ant popierinio rankšluostėlio.
Imame keksiukų kepimo formą ir į kiekvieną formelę įklojame folijos (kad keksiukas stovėtų stabiliai).
Lukštams išsausėjus imame šaukštelį aliejaus ir pilam į lukštą, pateliuškuojam ir pilam į sekantį, perteklių išpilam.
Tuomet šaukšteliu, konditeriniu švirkštu ar maišeliais pripildome keksiukus, maždaug 2/3, nes turinys „lips" lauk.
Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 18 min.(priklausomai nuo orkaitės, nes e visos kaista vienodai, tad ar iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku)

Iškepusius galime tiekti kaip tik sugalvojame, tarkime nenuluptus formelėse arba nuluptus, arba taip kaip mes - ant iešmelių.

Tad imame iešmelį, užrišame keleto spalvų kaspinėlių ir pasmeigiame keksiuką.

Štai ir skanus, gardus velykinis skanėstas, kuris tikrai nepaliks abejingų vaikučių.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.