Dieviški Močiutės eklerai šiuolaikiškai
Autorius: martyynyyte
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Vanduo 1 stikl.
Miltai 1 stikl.
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukraus milteliai 100 g
Rududu 50 g
Avietės 100 g
Paruošimas:
Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome margariną VILNIUS kepiniams, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat bemaišant įberiame miltus. Kaitinam tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir "atšoka" nuo puodo. Tada atvėsiname tešlą ir įmušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo. Skardą išklojame sviestiniu popieriumi ir ant jo specialiu švirkštu išspaudžiame norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame gana aukštoje (200 - 250 laipsnių) temperatūroje apie 15 - 20 min. Iškepusius atvėsiname. Įpjauname kiekvieną eklerą ir į jį įšvirkščiame šiek tiek "Rududu" išmaišytu su margarinu ir paskaniname avietėmis. Tad skanaus!
Recepto istorija:
Mano Močiutė, kuri yra nuostabi gamintoja, visada paruošia kažką gardaus. Vieną kartą, man svečiuojantis pas ją, Močiutė iškepė eklerų: traškių, bet kartu ir minkštų, kvepiančių ir labai išsipūtusių. Aš pati sugalvojau kaip juos galėčiau patobulinti. Šaldytuve radau indelį "Rududu", margarino, o iš sodo parsinešusi keletą saujų aviečių, ėmiausi darbo. Ir pasirodo, tai buvo puikus sumanymas. Šiuo patiekalu stebinu savo artimuosius ne per šventes, o sekmadieniais, taip ta diena tada tampa maža švente.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.