Šventiniai sausainiai
Ingredientai:
Kvietiniai miltai 120 g
Kepimo milteliai 1 a.š
Druskos 1 žiupsnelis
Kokoso drožlės 150 g
Avižiniai dribsniai 110 g
Razinos 40 g
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Cukrus 120 g
Kiaušiniai 2 vnt
Juodasis šokoladas 100 g
Papuošimui:
Kokoso
Migdolų drožlės
Įvairūs pabarstukai
Paruošimas:
1.Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir druska. Įmaišyti kokoso drožles, razinas ir avižinius dribsnius.
2.Margariną ištirpinti atskirame indelyje ir palikti jį šiek tiek atvėsti.
3.Kitame inde išplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti į miltų - kokosų drožlių - dribsnių mišinį. Tuo pačiu metu supilti ir tirpintą margariną ir viską gerai išmaišyti.
4.Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
5.Iš tešlos suformuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Jei tešla limpa prie rankų, pirštus retkarčiais sudrėkinkite vandeniu.
6.Rutuliukus sudėti į kepimo skardą, paliekant ne mažus tarpelius tarp jų, ir kiekvieną rutuliuką suploti šakute ar tiesiog pirštais. Sausainius šauti į labai gerai įkaitusią orkaitę ir kepti 12 - 15 min.

Šie sausainukai labai skanūs ir be jokių priedų, bet jei jūs nepatingėsite sugaišti dar keletą minučių, tai galite juos labai šventiškai papuošti šokolado ir įvairių pabarstukų pagalba. Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI