Velykinis turtingas kavos tortas
Ingredientai:
Ingredientai biskvitui:
Margarino VILNIUS kepiniams 120 g
Cukraus 200 g
Miltų 200 g
Kiaušinių 2 vnt
Kakavos 40 g
Kefyro 190 ml
Sodos 2 a.š
Ingredientai šokoladiniam kremui:
Grietinėlės (35% riebumo) 0,5 l
Cukraus 4 v.š
Juodojo šokolado 200 g
Tirpios kavos miltelių 1 a.š
Lazdyno riešutų 2 saujos
Ingredientai karameliniam kremui:
Rududu 1 indelis
Margarino 200 g
Tirpios kavos kambr.t. 1/3 stiklinės
Ingredientai papuošimui:
Kiaušinio baltymų 3 vnt
Cukraus 350 g
Vandens 9 v.š
Citrinos rūgšties 1,5 a.š
Paruošimas:
Margariną Vilnius išplakti su cukrumi, po viena įmušti kiaušinius, paplakti. Soda, kakava ir miltus sumaišome ir persijojame i margarino-kiaušinių mišinį, tada supilame kefyrą ir viska gerai išmaišome. Iškepame biskvitą (apie 30 min 180 C temperatūroje) ir padalijame ji i tris dalis. Perspėjimas: biskvitas yra super minkštas ir trapus, tad perpjauti reikia labai atsargiai, kad nesubyrėtų.

Šokoladiniam kremui išplakti grietinėlę su cukrumi, supilti ištirpintą ir atsaldyta šokoladą, kavos miltelius ir sudėti sukapotus riešutus.

Karameliniam kremui iki purumo išplakti kambario temperatūros margariną, sudėti Rududu, išplakti. Tuomet supilti kava ir dar karta gerai suplakti.

Torto surinkimas:
Imame išardomą torto forma, kurioje kepėme biskvitą ir ja uždedame ant padėkliuko ant kurio bus tortas. Į ją dedame pirmąjį biskvito lakštą, ji sulaistome kava ir sudedame visa karamelinį kremą, tuomet dedame antrąjį biskvito lakstą, vėl sulaistome kava ir tada sudedame šokoladinį kremą, ant viršaus uždedame paskutinį biskvitą, jį taip pat sulaistome. Padėkliuka su tortu, nenuimant išardomos formos dedame į šaldytuvą kokiai porai valandų, kad sustingtų. Tuomet jau galima torto forma nuimti ir puošti.

Aš puošiau baltyminiu kremu (beze). Jam reikės išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Į puodą supilti cukrų su vandeniu ir ant lėtos ugnies virti (nemaišant) kol pasidarys toks tirštas, "sulėtintai" burbuliuojantis sirupas. Nuolat plakant mikseriu baltymus, supilti cukraus sirupą, sudėti citrinos rūgsti ir dar paplakti kokia apie 10 min kol kremas bus standus ir gražiai laikys forma. Tada dar ji galima nudažyti norima spalva maistiniais dažais ir jau galima puošti pagal savo fantazija :)
Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.