Naminė bulka
Ingredientai:
Mielių 50 g
Šilto pieno 400 ml
Cukraus 1 v.š
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Druskos 1 žiupsnelio
Kiaušinių 3 vnt
Paruošimas:
Mieles sutriname su cukrumi, pilame pieną. Viską permaišome ir supilame persijotus miltus. Šią masę statome 1-ai valandai, kad viskas suaktyvėtų (gaunasi kaip ir raugas).
Tuomet į šią masę įmaišome: 3 kiaušinius, ~ 1 st. cukraus, žiupsnelį druskos, 6 st. miltų (gali prireikti ir daugiau).
Užminkome tešlą ir tuomet ant jos supilame ištirpintą ir pravėsusį margariną (250 g.). Viską gerai minkome 20 minučių ir tuomet gautą tešlą vėl atidedame kilimui 1,5-2 valandoms.
Pakilusią tešlą išimame iš dubens, padarome norimos formos kepaliuką ir dedame į kepimo indą. Vėl paliekame kilti 1,5-2 valandoms.
Pakilusią tešlą aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu.
Kepame 200 C temperatūroje apie 1 valandą.

Skanaus!!!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.