Velykinis napoleonas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 400 g
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Grietinės 150 g
Kiaušinių 1 vnt
Druskos 1 žiupsnelis
Ingredientai kremui:
Pieno 500 ml
Vanilės ankšties 1 vnt
Trynių 5 vnt
Rudo cukraus 120 g
Miltų 50 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Paruošimas:
Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros margarinu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Kremo gaminimas:
Pieną supilti į puodą, vanilės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~15 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti margariną, išmaišyti ir palikti atvėsti.

Surinkimas labai paprastas - imamas blynas, ant jo tepama kremo. Sekantis blynas dedamas ant pirmo ir vėl tepama kremo. Ir taip kartojama kol lieka paskutinis blynas. Jis yra sutrupinamas ir trupiniais padengiamas tortas. Palaikyti šaltai geriausiai 3 dienas.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.