Skaniausi Velykų ,,Macarons" sausainiai
Ingredientai:
Kiaušinių baltymų 110 g
Migdolų miltų 100 g
Cukraus pudros 190 g
Cukraus 20 g
Druskos 1 žiupsnelis
Ingredientai kremui:
Juodo šokolado 100 g
Margarino VILNIUS kepiniams 1 v.š
Paruošimas:
Blenderio pagalba sumalti migdolus. Gaunasi lipnoki miltai. Sudedame į maltus migdolus cukraus pudrą ir dar kartą viską permalame blenderiu, kad abu produktai gerai susimaišytų ir gautųsi biri, normali masė. Sietelio pakalba persijoti.
Palikti baltymus 24h pastovėti kambaryje. Suberiame į baltymus druską, mikseriu plakame, kol suputos. Tuomet po šaukštą berti cukrų ir plakti, kol nebelieka cukraus kristalų, tik tuomet berti kitą šaukštą.
Berti į baltymus migdolų ir cukraus pudros mišinį. Maišome keldami vis iš apačios. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus. Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir spaudžiame kokių 3-4 cm blynelius. Palikti valandėlei.
Kepti 150 C įkaitintoje orkaitėje 14 min. Iškeptus atvėsinti.
Kremas. Šokoladą ištirpiname su margarinu. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti taip, kol kremas nebėgs iš suklijuotų pyragaičių.
PANAŠŪS RECEPTAI