Skaniausi Velykų ,,Macarons" sausainiai
Ingredientai:
Kiaušinių baltymų 110 g
Migdolų miltų 100 g
Cukraus pudros 190 g
Cukraus 20 g
Druskos 1 žiupsnelis
Ingredientai kremui:
Juodo šokolado 100 g
Margarino VILNIUS kepiniams 1 v.š
Paruošimas:
Blenderio pagalba sumalti migdolus. Gaunasi lipnoki miltai. Sudedame į maltus migdolus cukraus pudrą ir dar kartą viską permalame blenderiu, kad abu produktai gerai susimaišytų ir gautųsi biri, normali masė. Sietelio pakalba persijoti.
Palikti baltymus 24h pastovėti kambaryje. Suberiame į baltymus druską, mikseriu plakame, kol suputos. Tuomet po šaukštą berti cukrų ir plakti, kol nebelieka cukraus kristalų, tik tuomet berti kitą šaukštą.
Berti į baltymus migdolų ir cukraus pudros mišinį. Maišome keldami vis iš apačios. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus. Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir spaudžiame kokių 3-4 cm blynelius. Palikti valandėlei.
Kepti 150 C įkaitintoje orkaitėje 14 min. Iškeptus atvėsinti.
Kremas. Šokoladą ištirpiname su margarinu. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti taip, kol kremas nebėgs iš suklijuotų pyragaičių.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.