Varškės tortas "Vasara"
Ingredientai:
Šalto margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Miltų 300 g
Kiaušinių trynio 1 vnt
Cukraus pudros 90 g
Druskos 1 žiupsnelis
Citrinos žievelės tarkuotos 1 vnt
Apelsino žievelės tarkuotos 1 vnt
Ingredientai varškės kremui:
Želatinos 35 g
Vandens 100 ml
Pieno 140 ml
Cukraus 180 g
Cukraus pudros 60 g
Citrinos žievelės tarkuotos 1 vnt
Kiaušinių trynių 4 vnt
Grietinėlės 35 % 450 g
Trištiklio plaktai grietinėlei (ne būtinai)
Varškės 9 % 500
Druskos 1 žiupsnelis
Uogos ir vaisiai 1 kg
Mėtų lapų (papuošimui)
Cukraus pudros (papuošimui)
Paruošimas:
Gaminimas:
KEPAME PAGRINDĄ. Pirmiausia sumaišykite sausus produktus: išsijotus miltus, cukraus pudrą ir druską. Po to įtarkuokite vienos citrinos ir vieno apelsino žieveles. Jos labai svarbios! Ypač citrinos kvapas ir skonis sustiprina gaivumo pojūtį. Sudėkite gerai atšaldytą margariną, supjaustytą smulkiais kubeliais, sumaišykite jį su miltais, įmuškite vieną kiaušinio trynį ir greitai suminkykite minkštą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite valandėlei į šaldytuvą.
Paruoškite puse kiekio (500g) vaisių ir uogų. Aš turėjau 3 - jų rūšių: braškių, mėlynių ir persikų. Nuplautas uogas ir vaisius supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir kol kas padėkite į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą sudėkite į kepimo formą nuimamais kraštais (⌀ 25 cm). Kepkite 180 ° C temperatūroje 20 minučių. Po to palikite atvėsti.

GAMINAME VARŠKĖS KREMĄ.
Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens (apie 100 ml), apie 20 min. tegul brinksta.
Į pieną supilkite cukrų, druską, būtinai sutarkuokite citrinos žievelę ir maišydami užvirkite.
Atskirame inde lengvai išplakite kiaušinių trynius (tiesiog šakute) su 3 šaukštais karšto, ką tik užvirto pieno. Į kiaušinių masę labai atsargiai, plona srovele, nenustodami maišykite, pilkite visą likusią šilto pieno masę.
Želatina jau išbrinkusi, pašildykite ją, kad ištirptų, ir taip pat supilkite į kremą. Gavome pienišką kremą. Reikia, kad jis šiek tiek atvėstų.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra (galite panaudoti tirštiklį plaktai grietinėlei).
Gerai išplaktą grietinėlę sumaišykite su pertrinta varške.

Ir dabar sujunkite viską, ką gaminome kremui: pienišką - trynių masę su grietinėlės - varškės mase. Varškės kremas atrodo skystokas, bet taip ir turi būti, jo dar laukia šaldytuvas:)))
O, atvėsusio torto pagrindo neišimkite iš formos. Pirmiausia, labai mažu varškės kremo kiekiu apipilkite pagrindo paviršių ir pastatykite į šaldytuvą maždaug 15 - ai min. Per tą laiką toks nedidelis kremo kiekis sustings. Tuomet sudėkite paruoštas uogas ir vaisius (500 g) ir drąsiai pilkite visą likusį kremą, nebijant, kad jis pratekės pro pagrindo šonus ir sugadins torto išvaizdą. Varškės kremas smaližius jau vilioja, bet tortą reikia palaikyti šaldytuve keletą valandėlių, o visų geriausia - per naktį:). Po 5 - 6 val., tortą gausiai papuoškite likusiomis šviežiomis uogomis ir vaisiais, mėtų lapeliais, galima pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus ir geros, šiltos vasaros visiems!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.