Vasariškas varškės tortas su braškėmis
Ingredientai:
Ingredientai biskvitui:
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Didelių kiaušinių 2 vnt
Šalto vandens 2 v.š
Cukraus 75 g
Miltų 75 g
Druskos 1 žiupsnelis
Vanilinio cukraus 1 žiupsnelis
Kepimo miltelių 1/4 a.š
Ingredientai lengvajam sluoksniui:
Želatinos 2 v.š
Grietinės 450 g
Varškės 250 g
Cukraus 0,5 puodelis
Braškių 0,5 kg
Paruošimas:
Margariną išsukite iki purios masės, dalimis suberkite cukrų ir išsukite iki baltumo. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su šaltu vandeniu, plakant sudėkite išsuktą margariną su cukrumi, po vieną išplakite trynius. Įdėkite žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus ir atsargiai šluotele įmaišykite miltus, persijotus su kepimo milteliais. Kepimo formą plonai ištepkite margarinu ir apibarstykite miltais. Kepkite 180 C, 20 min.
Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Pakaitinkite, kad visai ištirptų. Sumaišykite su grietine, varške, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Viską gerai išsukite. Sudėkite pjaustytas braškes. Supilkite ant tortinėje iškloto ataušusio biskvito ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Papuošti tortą su uogomis. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.