Braškinis sūrio ir želė tortas
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Sausainių 350 g
Ingredientai sūrio sluoksniui:
Maskarponės sūrio 250 g
Grietinėlės 250 ml
Cukraus 120 g
Želatinos 20 g
Ingredientai želės sluoksniui:
Šviežių braškių 200 g
Pakelio braškinės želė
Paruošimas:
Pagrindas. Blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištirpiname ir atvėsiname margariną. Sumaišome su maltais sausainiais. Gausime drėgną, birią masę. Beriame ją į torto formą nuimamais kraštais (26 cm skersmens) ir, stipriai spausdami, suformuojame torto pagrindą. Statome į šaldytuvą, kol ruošime sūrio kremą.

Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę ir viską išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu). Kremą pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings (man po valandos jau buvo sustingęs taip, kad galima buvo pilti želė sluoksnį).

Želė sluoksnis. Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakelio.

Išdėliojame ant sustingusio sūrio kremo braškes ir užpilame atvėsusią želę. Statome tortą į šaldytuvą, kol sustings.
Skanaus.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.