Serbentų pyragas
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
Miltų 700 g
Kepimo miltelių 1 a.š.
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušinių trynių 2 vnt.
Ingredientai įdarui:
Maskarponės sūrio 400 g
Cukraus pudros 100 ml
Raudonųjų serbentų 200-250 g
Ingredientai viršutiniam sluoksniui:
Kiaušinio baltymų 4 vnt.
Kukurūzų krakmolo 3 a.š.
Cukraus pudros 100 ml
Paruošimas:
Pagrindas. Margariną sutrinti su tryniais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Įdėti margarino masę. Minkyti rankomis. Tešla gaunasi kaip trintų sausainių. Ją pusvalandžiui pastatyti į šaldytuvą. Išėmus tešlą - ja iškloti kepimo formą ir padaryti aukštesnius kraštelius. Ant pagrindo uždėti kepimo popieriaus ir užbarstyti žirnelių ar pupelių ir dėti 10 min. kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Įdaras. Į maskarponės sūrį suberti cukraus pudrą. Išmaišyti ir tada suberti nuplautus ir nusausintus serbentus. Šią masę uždėti ant pakepusio pagrindo ir vėl dėti į orkaitę kepti 10 min.

Viršutinis sluoksnis. Baltymus išplakti iki standžių putų kartu su cukraus pudra ir krakmolu. Masę dėti ant pakepusio įdaro ir dėti kepti dar apie 25-30 min.

Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.