Persikų tortas su maskarpone
Ingredientai:
Sausainių „Selga“ 1 pakelis
Margarino VILNIUS kepiniams 3 v.š.
Maskarponės sūris 500 g
Persikinio jogurto „Smilga“ 500 ml
Citrinų sulčių 5 v.š.
Cukraus 3 v.š.
Vanilinio cukraus 1 a.š.
Želatinos 30 g
Persikų
Torto želės
Paruošimas:
Sausainius sutrinti į smulkius trupinius. Margariną išlydyti ir sumaišyti su trupiniais. Masę sukrėsti į torto formą nuimamais kraštais ir suspausti. Maskarponės sūrį išplakti su jogurtu, citrinų sultimis, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Išbrinkintą ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną iš pradžių sumaišyti su 2 šaukštais kremo, paskui sukrėsti į likusį kremą ir išsukti. Dar nesustingusį kremą supilti ant trupinių papločio ir dėti į šaldytuvą, kad truputį sustingtų. Puošti persiko puselėmis. Ant viršaus užpilti paruoštą pagal aprašymą torto žele. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI