Sūrio plokštainis su braškėmis ir raudonaisiais serbentais
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 250 g
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Cukraus pudros 100 g
Kiaušinio trynio 1 vnt.
Druskos 1 žiupsnelis
Ingredientai įdarui:
Šaldytų raudonųjų serbentų ir braškių 200 g
Rikotos sūrio 300 g
Cukraus 150 g
Vanilinio pudingo 1 pakelio
Citrinų sulčių 2 vnt.
Plaktos grietinėlės 200 ml
Paruošimas:
Iš miltų, margarino, cukraus pudros, kiaušinio trynio ir druskos užminkyti tešlą, įvynioti į foliją ir dėti valandai į šaldytuvą. Iš atšaldytos tešlos iškočioti skritulį ir juo iškloti margarinu pateptą kepimo formą. Tešlą subadyti šakute, paskleisti atitirpintas uogas (galima šias uogas keisti miško uogomis: avietėmis, gervuogėmis, mėlynėmis). Rikotą ištrinti su cukrumi, pudingo milteliais ir citrinų sultimis. Sudėti plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišyti. Sūrio masę sukrėsti ant tešlos su uogomis, paviršių išlyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.