Obuolių ir varškės pyragas
Ingredientai:
Miltų 330 g
Cukraus 150 g
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Kepimo miltelių 1,5 a.š.
Vanilinio cukraus 1,5 a.š.
Kiaušinio 1 vnt.
Kefyro 100 ml
Ingredientai įdarui:
Obuolių 4 vnt.
Kiaušinių 2 vnt.
Varškės 360 g
Cukraus 100 g
Citrinos sulčių 1 v.š.
Paruošimas:
Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą kepinių margariną. Tarp pirštų trupinti tešlą iki smulkių trupinukų. Padalinti į dvi dalis. Vieną dalį sumaišyti su išplaktu kiaušiniu ir kefyru, supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Įdarui skirtus obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sudėti plonu sluoksniu ant tešlos (galima apibarstyti cinamonu). Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti pertrintą iki vientisos konsistencijos varškę ir citrinos sultis. Gautą masę užpilti ant obuolių. Ant viršaus užbarstyti likusią trupininės tešlos dalį. Kepti apie 1 val. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.