Medutis
Autorius: anestute
Ingredientai:
Miltai 2,5 stikl.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 0,5 stikl.
Medus 2 valg. šaukšt.
Soda 1,5 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 2 arbat. šaukštel.
Grietinėlė 1000 ml
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Citrinos rūgštis pagal skonį
Paruošimas:
Tešlos gaminimas: dubenyje suplakame kiaušinius, dedame cukrų, medų, margariną VILNIUS kepiniams ir pastatome dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu. Gerai išmaišome. Masei smarkiai įkaitus supilame "nugesintą" sodą. Tešla stipriai užputos. Gerai išmaišome ir nuimame nuo viryklės. Beriame miltus ir užminkome tešlą. Daliname tešlą į 7 dalis ir iškočiojame lakštus. Torto lakštus kepame iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Kremo gaminimas: pilame grietinėlę į dubenį, suberiame cukrų ir citrinos rūgštelę pagal skonį, plakame. Grietinėlę plakame tol, kol sustandės. Tada formuojame tortą, pertepame lakštus plakta grietinėle ir dedame į šaldytuvą parai. Papuošiame trupiniais. Trupinius galima pasidaryti iš torto lakštų atraižų.
Recepto istorija:
Nė viena šeimos šventė nepraeidavo be namuose kepto "Medučio".
PANAŠŪS RECEPTAI