Varškės pyragas su braškėmis
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Cukraus 50 g
Kiaušinių 1 vnt.
Miltų 150 g
Kepimo miltelių
Ingredientai įdarui:
Varškės 500 g
Cukraus 150 g
Vanilinio pudingo 1 pakelis
Pieno 200 ml
Manų kruopų 2 v.š.
Kiaušinių 2 vnt.
Krakmolo 1 v.š.
Braškių 400 g
Paruošimas:
Pagrindui: kiaušinį išsukti su cukrumi, supilti ištirpintą ir atvėsintą margariną, išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suminkyti su kiaušinio plakiniu. Įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.
Įdarui: kiaušinius išsukti su 100 g cukraus. Įmaišyti varškę, manus ir sutrinti su blenderiu iki vientisos, visiškai lygios, kreminės konsistencijos. Pieną sumaišyti su pudingu, supilti į varškės masę ir dar kartą perplakti. Braškes sumaišyti su likusiu cukrumi ir krakmolu. Iš šaldytuvo išimta tešla iškloti kepimo formos pagrindą su kelių centimetrų aukščio kraštais. Šiek tiek tešlos pasilikti pyrago viršui. Ant išklotos tešlos supilti varškės įdarą, ant viršaus išdėlioti braškes. Su tešlos likučiais padengti pyrago viršų. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinti. Vėliau įdėti į šaldytuvą ir palaikyti bent 4 valandas, o geriausia - per naktį.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.