Uogų pyragas su plikytu kremu
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams, kambario temperatūros 125 g
Smulkaus cukraus 50 g
Vanilės
Tarkuotos citrinos žievelės 0,5 vnt.
Kiaušinių 1 vnt.
Miltų 200 g
Druskos 1 žiupsnelis
Ingredientai plikytam kremui:
Pieno 500 ml
Vanilės
Kaušinio trynių 4 vnt.
Cukraus 120 g
Miltų 2 v.š.
Įvairių šaldytų ar šviežių uogų 500 – 700 g
Paruošimas:
Tešlai: Į dubenį sudėti margariną, cukrų, vanilę ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską gerai išsukti mikseriu ar plaktuvu. Įmušti kiaušinį ir gerai išsukti. Persijoti miltus ir į juos įberti žiupsnelį druskos. Per kelis kartus suberti miltus, stengiantis kuo mažiau maišyti. Įmaišius miltus perminkyti tešlą 2-3 kartus, kad suliptų į vieną gabalą. Įvynioti į virtuvinę plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laispnių. Ant stalo pasitiesti 1-2 virtuvinės plėvelės lakštus. Ant jos padėti tešlą, uždengti virtuvine plėvele ir iškočioti 4-5 mm storio apskritimą. Nuimti viršutinę plėvelę, ant tešlos uždėti kepimo formą ir apipjauti. Nuimti tešlos perteklių ir tešlą pabarstyti truputėliu miltų, kad neliptų prie kepimo formos. Įkloti tešlą į formą, kad plėvelė būtų viršuje. Subadyti tešlą šakute. Įberti į formelę pupeles, žirnius, ryžius ar pan: tai padės tešlai išlaikyti formą, ji nei susitrauks, nei išsipūs jos dugnas. Kepti įkaitusioje orkaitėje, kol gražiai pagels, maždaug 15-20 minučių. Ištraukti pupeles su plėvele, pakepti orkaitėje dar 5-10 minutes, kol išdžius dugnas. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
Kremui: Užvirti pieną. Į dubenį sudėti cukrų bei kiaušinius ir gerai išsukti. Supilti miltus ir gerai įmaišyti. Maišant plaktuvu į kiaušinių masę šliūkštelėti užvirusio pieno ir gerai suplakti, kad kiaušiniai nesuvirtų. Maišant po truputį supilti likusį pieną. Supilti visą masę atgal į puodą ir pastatyti ant vidutinės ugnies. Nuolat maišant plaktuvu pavirti 3-4 minutes. Supilti į indą ar skardą ir palikti atvėsti. Uždengti kremą plastikine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi prie kremo paviršiaus, kitaip paviršius pasidengs nemalonia plėve. Įdėti kremą į šaldytuvą, o prieš vartojant suplakti plaktuvu. Supilti kremą į pyrago formą ir sudėti ant viršaus uogas. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.