Keksas su vyšniomis
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Vanduo 150 ml
Kiaušinių 3 vnt.
Cukraus 400 g
Kvietinių miltų 450 g
Kepimo miltelių 4 a.š.
Vyšnių be kauliukų 450 g
Bulvių krakmolo 2 v.š.
Migdolų esencijos 2-3 lašai
Paruošimas:
Margariną ir vandenį užvirinti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Vyšnias sumaišyti su krakmolu. Į kiaušinių plakinį pakaitomis įmaišyti kepimo miltelių ir miltų mišinį bei margarino ir vandens tirpalą, įlašinti migdolų esencijos. Galiausiai įmaišyti vyšnias. Tešlą supilti į margarinu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą didelę kekso formą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje 40 min. Sumažinti temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepti dar 40 min. iškepusį keksą 20 minučių palaikyti formoje ir tik tuomet išimti. Skanaus!
Patarimas. Jei naudosite konservuotas uogas, dėkite mažiau cukraus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.