Burnoje tirpstantis obuolių pyragas
Ingredientai:
Miltų 360 g
Rudojo cukraus 270 g
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Obuolių 5 vnt.
Šviesiojo romo 50 ml
Kiaušinių 2 vnt.
Razinų 1 saujos
Citrinų sulčių 1 v.š.
Vanilinio cukraus 2 a.š.
Kepimo miltelių 1-2 a.š.
Cinamono 1 a.š.
Paruošimas:
Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, užpilti romu ir pusvalandį palikti įmirkti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą suraikyti riekelėmis. Kad neparuduotų, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti 2 šaukštais cukraus, cinamonu, išmaišyti ir uždengtame inde laikyti šaldytuve. Išlydyti margariną. Berti į jį cukrų ir maišyti, iki cukrus ištirps. Kai margarinas atvės, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Tada berti su kepimo milteliais nusijotus miltus ir maišyti, kol neliks gumulėlių. Razinas nuvarvinti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Apdėti apie 1/5 tešlos. Versti į skardą tešlą, ant viršaus dėti obuolių skilteles, pabarstyti razinomis. Likusią tešlą krėsti į konditerinį švirkštą ir ant pyrago viršaus suformuoti tinklelį. Šauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.