Braškinis Mascarponės tortas su jogurtu
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
Selgos sausainių 200 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Kondensuoto pieno 3 v.š.
Ingredientai braškių sluoksniui:
trintų braškių su cukrumi 250 g
braškinių pasukų jogurto 250 g
kondensuoto pieno
citrinos sulčių
Ingredientai Mascarponės sluoksniui :
Mascarponės 250 g
18 % riebumo grietinėlės 250 g
Vanilės
Kondensuoto pieno pagal skon
želatinos 2,5 v.š.
Paruošimas:
Pamerkiame želatiną, pilame tris kart daugiau vandens ,nei naudojate želatinos. Sausainius susmulkiname, margariną ištirpiname ir pilame ant sausainių masės, dedame kondensuotą pieną ir išmaišome. Į tortinę dedame sausainių masę ir spausdami išlyginame. Naudojau 24 cm. tortinę. Dedame į šaldytuvą sustingti. Braškių masę išmaišome su jogurtu, dedame kondensuotą pieną, citrinos sultis ir silpna srovele pilame ant garų vonelės ištirpintą želatiną. Paruoštą masę pilame ant sustingusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą. Laukiame kol braškių sluoksnis sustings ir ruošiame Mascarponės sluoksnį. Mascarponę ištriname, pilame grietinėlę ,dedame vanilę ir kondensuoto pieno pagal skonį. Silpna srovele, maišydami pilame ištirpintą želatiną .Paruoštą Mascarponės, grietinėlės sluoksnį pilame ant sustingusio braškių kremo. Dedame į šaldytuvą ,geriausiai per naktį. Viršų puošiame braškėmis. Skanaus !!!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.