Drėgnas dvispalvis keksas su vyšniomis
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušinių 6 vnt.
Grietinės 200 ml
Kefyro 200 ml
Cukraus 200 g
Vanilinio cukraus 1 a.š.
Nutarkuotos citrinos žievelės 1 vnt.
Citrinos esensijos keli lašai
Miltų 200 g
Kepimo miltelių 2 a.š.
Kakavos miltelių 4 v.š.
Vyšnių be kauliukų 1 gera sauja
Paruošimas:
Kambario temperatūros margariną išsukti su cukrumi iki purios masės. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Dali sumaišytų miltų dėti į indą su tryniais ir gerai išsukti, įdėti vanilinio cukraus, citrinos žievelės, esensijos, viską išmaišius supilti grietinę, po truputį maišyti, pilti kefyrą ir po truputį supilstyti visus miltus, masę gerai išsukti (tešla turi būti tirštoka), į ją sudėti išsuktą margariną su cukrumi, išmaišyti. Tada baltymus standžiai išplakti iki baltų putų ir atsargiai juos įmaišyti į pyrago masę. 1/3 tešlos sudėti į atskirą indą, supilti kakavą, išmaišyti. Vyšnias apvolioti miltuose. Į kepimo indą supilti šviesią tešlą, berti vyšnias, tada supilti kakavinę masę ir šakute pamaišyti formoje. Dėti į jau įkaitintą orkaitę ir ant vidutinės ugnies kepti apie 45-60 min. Skanaus!
Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI