Tortas ''Braškinis bučinys''
Ingredientai:
Ingredientai biskvitui
Kiaušinių 6 vnt.
Cukraus 6 v.š.
Miltų 6 v.š.
Ingredientai braškių želei
Braškių 500 g
Cukraus 4 v.š.
Želatinos 15 g
Ingredientai kremui
Pieno 400 ml
Vanilinio cukraus 1 a.š.
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Miltų 1 v.š.
Krakmolo 1 v.š.
Cukraus pudros 100 g
Margarino VILNIUS kepiniams 250 g
Paruošimas:
Biskvitams baltymus išplakti iki standumo palaipsniui beriant cukrų. Nenustojant plakti po vieną įmaišyti trynius. Įmaišyti persijotus miltus. Į 2/3 tešlos įmaišyti aguonas.
Biskvitą kepti 24 cm skersmens formoje, iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. Ataušinti.
Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Braškes su cukrumi sutrinti blenderiu. Pusę braškių tyrės pakaitinti ir joje ištirpinti išbrinkusią želatiną. Sumaišyti su likusia tyre.
Torto formos dugną iškloti plėvele ir uždėti formos kraštus. Supilti pusę braškių tyrės ir pusvalandį pašaldyti. Nuimti formos kraštus ir išimti želė kartu su plėvele. Laikyti šaltai. Tą patį dar kartą padaryti su likusia braškių tyre. Gausis du braškių želė sluoksniai.
Kremui pieną užvirti. Trynius išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti miltus ir krakmolą. Nuolat maišant plona srovele supilti karštą pieną. Kremą supilti atgal į puodą ir kaitinti nuolat maišant, kol sutirštės. Perpilti į kitą indą ir ataušinti vis pamaišant. Margariną išplakti iki purumo ir po šaukštą įmaišyti į ataušusį kremą.
Vieną biskvito blyną aptepti kremu, dėti braškių želė sluoksnį, užtepti kremo, dėti kitą biskvitą, aptepti kremu, dėti antrąjį braškių želė sluoksnį, aptepti kremu, dėti biskvitą. Visą tortą aptepti likusiu kremu ir gerai atšaldyti. Puošiame braškėmis.
PANAŠŪS RECEPTAI