Braškinė improvizacija
Ingredientai:
Varškės 500 g
SELGA sausainių 180 g
Braškių (įdarui, viršutiniam sluoksniui, papuošimui)
Grietinėlės 35% 1 vnt.
Grietinėlės standiklio 1 vnt.
Margarino VILNIUS kepiniams 125 g
Braškių skonio želė 1 vnt.
Vanilinio cukraus
Cukraus (pagal sko
Želatinos 4 v.š.
Paruošimas:
Sutriname sausainius, sumaišome su margarinu VILNIUS kepiniams ir sukrečiame į pasiruoštą formą. Prispaudžiame. Ir dedame į šaldytuvą. Varškę pertriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ir sumaišome su pasiruošta braškių skonio žele (ją ruošiame 250 ml, ne 0,5 l) bei įmaišome želatinos (ją užpilame šaltu vandeniu, kad apsemtų, išbrinkusią pakaitiname karšto vandens vonelėje, kol ištirpsta), bei pjaustytomis per pusę braškėmis. Įmaišome išplaktą grietinėlę (su standikliu). Dalį grietinėlės paliekame papuošimui.
Ant sausainių sluoksnio ratu dėliojam per pusę perpjautas braškes.
Paruoštą masę supilame ant sausainių sluoksnio ir dedame į šaldytuvą.
Imame braškes, pertriname su cukrumi, įmaišome želatinos ir užpilame ant varškės masės. Tuomet pagal fantaziją puošiame per pusę perpjautomis braškėmis ir grietinėle.

Braškių ir cukraus naudokite pagal skonį. Formą patarčiau iškloti kepimo popieriumi arba sviestiniu popieriumi, kad nuėmus formos šonus, kad tortas nesusigadintų.
Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.