Pyragas su varške ir rabarbarų džemu
Ingredientai:
Miltų 500 g
Varškės 400 g
Margarino VILNIUS kepiniams, 300 g
Rabarbarų džemo 10 v.š.
Kiaušinių 2 vnt.
Cukraus 200 g
Kepimo miltelių 1 a.š.
Druskos 1 žiupsnelis
Paruošimas:
Margariną ištirpinti puode ant silpnos ugnies, suberti cukrų ir druską. Į atvėsintą gautą masę įmušti kiaušinius ir gerai viską išplakti. Suberti sijotus miltus maišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkyti. Tešlą dėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Varškę sumaišyti su rabarbarų džemu (galima sutrinti su blenderiu iki vientisos masės). Tešlą iškočioti ir iškloti skardą, kraštus apipjauti, likusią tešlą atidėti. Dėti varškę maišytą su rabarbarų džemu ir ant viršaus užtarkuoti per rupią tarką likusią tešlą. Kepti orkaitėje apie 45 min. 200 laipsnių karštyje, kol gražiai apskrus. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.