Tartalete su vaisiais
Ingredientai:
Ingredientai krepšeliams:
Margarino VILNIUS kepiniams (kamb. temp.) 100 g
Kiaušinio 1 vnt.
Miltų 200 g
Cukraus 100 g
Vanilinio cukraus 0.5 a.š.
Ingredientai varškės įdarui:
Kiaušinio 1 vnt.
Varškės 200 g
Citrinos žievelės (tarkuotos) 1 vnt.
Cukraus pudros 1 v.š.
Ingredientai lipalui:
Dr. Oetker bespalvės želės 1 vnt.
Skaidrios želės 1 vnt.
Vandens 250 ml
Cukraus 2 v.š.
Paruošimas:
Margariną išsukti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir užminkius tešlą, padėti į šaldymo kamerą 30 min.

Varškės gaminimas:visus ingredientus sumaišyti iki vienalytės masės.

Tešlą formuoti 1cm storio paplotėliais ir dėti į formeles (ar didelę tartaletes formą). Pagrindą subadyti šakute ir dėti į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių, 10 min. pakepti.
Pakepus į kiekvieną formelę uždėti po šaukštą įdaro ir dar pakepti 15-20 min.

Lipalo gaminimas:viską sumaišyti ir užvirinti - NUOLAT MAIŠYTI. Masė turi pasidaryti bespalvė ir sutirštėti. Dar karštą ją lieti ant vaisių, išdėliotų ant pyragėlių. Greitai stingsta. Jei dar nebaigėte darbo, o jau per daug susitingo - galite vėl pakaitinti nuolat maišant kol vėl bus reikiamos konsistencijos.
Papuošimui naudokite mėgstamus nuplautus vaisius, uogas.

PANAŠŪS RECEPTAI