Tartalete su vaisiais
Ingredientai:
Ingredientai krepšeliams:
Margarino VILNIUS kepiniams (kamb. temp.) 100 g
Kiaušinio 1 vnt.
Miltų 200 g
Cukraus 100 g
Vanilinio cukraus 0.5 a.š.
Ingredientai varškės įdarui:
Kiaušinio 1 vnt.
Varškės 200 g
Citrinos žievelės (tarkuotos) 1 vnt.
Cukraus pudros 1 v.š.
Ingredientai lipalui:
Dr. Oetker bespalvės želės 1 vnt.
Skaidrios želės 1 vnt.
Vandens 250 ml
Cukraus 2 v.š.
Paruošimas:
Margariną išsukti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir užminkius tešlą, padėti į šaldymo kamerą 30 min.

Varškės gaminimas:visus ingredientus sumaišyti iki vienalytės masės.

Tešlą formuoti 1cm storio paplotėliais ir dėti į formeles (ar didelę tartaletes formą). Pagrindą subadyti šakute ir dėti į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių, 10 min. pakepti.
Pakepus į kiekvieną formelę uždėti po šaukštą įdaro ir dar pakepti 15-20 min.

Lipalo gaminimas:viską sumaišyti ir užvirinti - NUOLAT MAIŠYTI. Masė turi pasidaryti bespalvė ir sutirštėti. Dar karštą ją lieti ant vaisių, išdėliotų ant pyragėlių. Greitai stingsta. Jei dar nebaigėte darbo, o jau per daug susitingo - galite vėl pakaitinti nuolat maišant kol vėl bus reikiamos konsistencijos.
Papuošimui naudokite mėgstamus nuplautus vaisius, uogas.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.