Varškės tortas su braškėmis
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
„Selgos“ sausainių 400 g Margarino VILNIUS kepiniams 100 g kepintų trupintų žemės riešutų 50 g Ingredientai varškės masei: varškės 400 g cukraus 150 g Vanilinio cukraus kiaušinių 3 vnt. grietinės 100 g
Paruošimas:
Sausainius sutrupinti, sumaišyti su riešutais, užpilti ištirpintą margariną, viską sumaišyti ir iškloti skardos dugną bei šonus viską stipriai suspaudžiant.
Varškės masei pagaminti tiesiog viską sudedu i blenderį ir išplaku iki vientisos mases. Gautą varškės kremą užpilu ant sausainiu pagrindo ir kepu įkaitintoje 180 - 200 laipsniu orkaitėje apie 40min (kepimo laikas gali priklausyti nuo orkaites). Iškepęs viršus gražiai paruduoja. Palieku atvesti atidarytoje orkaitėje. Kai pilnai atvesta dedu į šaldytuvą ir palieku bręsti iki kitos dienos. Sekančią dieną puošiu uogomis ar vaisiais, šiuo atveju buvo braškes, kurių sunaudojau apie 300 g. Apliejau tirpintu juodu šokoladu.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2019 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|