Varškės tortas su braškėmis
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
„Selgos“ sausainių 400 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kepintų trupintų žemės riešutų 50 g
Ingredientai varškės masei:
varškės 400 g
cukraus 150 g
Vanilinio cukraus
kiaušinių 3 vnt.
grietinės 100 g
Paruošimas:
Sausainius sutrupinti, sumaišyti su riešutais, užpilti ištirpintą margariną, viską sumaišyti ir iškloti skardos dugną bei šonus viską stipriai suspaudžiant.

Varškės masei pagaminti tiesiog viską sudedu i blenderį ir išplaku iki vientisos mases.

Gautą varškės kremą užpilu ant sausainiu pagrindo ir kepu įkaitintoje 180 - 200 laipsniu orkaitėje apie 40min (kepimo laikas gali priklausyti nuo orkaites). Iškepęs viršus gražiai paruduoja. Palieku atvesti atidarytoje orkaitėje. Kai pilnai atvesta dedu į šaldytuvą ir palieku bręsti iki kitos dienos. Sekančią dieną puošiu uogomis ar vaisiais, šiuo atveju buvo braškes, kurių sunaudojau apie 300 g. Apliejau tirpintu juodu šokoladu.
Tortas labai skanus, neriebus ir lengvas. Labai skanu, kuomet į sausainius įsimaišo riešutai.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.