Varškės tortas su avietėmis ir mėlynėmis
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
„Selgos“ sausainių 400 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kepintų trupintų žemės riešutų 50 g
Ingredientai varškės masei :
Varškės 400 g
Cukraus 150 g
Vanilinio cukraus
Kiaušinių 3 vnt.
Grietinės 100 g
Ingredientai papuošimui :
Aviečių 250 g
Mėlynių 400 g
Želatinos 10 g
(želatiną užpilti 100 ml karšto vandens)
Paruošimas:
Pagrindas - sausainius sutrupinti, sumaišyti su riešutais, užpilti ištirpintą margariną, viską sumaišyti ir iškloti skardos dugną bei šonus viską stipriai suspaudžiant.

Varškės masė - tiesiog viską sudėti i blenderį ir išplakti iki vientisos mases.

Gautą varškės kremą užpilti ant sausainių pagrindo ir kepti įkaitintoje 180 - 200 laipsnių orkaitėje apie 40min (kepimo laikas gali priklausyti nuo orkaitės). Kai iškepęs viršus gražiai paruduos, palikti atvėsti atidarytoje orkaitėje. Kai pilnai atvės, dėti į šaldytuvą ir palikti bręsti iki kitos dienos. Sekančią dieną puošti uogomis ar vaisiais (šiuo atveju buvo avietės ir mėlynės). Uogas apšlakstyti atvėsusia ir pradėjusia stingti želatina. Taip pat galima puošti ir tirpintu juodu ar baltu šokoladu.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.