Greitas maskarponės sūrio tortas
Ingredientai:
Ingredientai pagrindui:
Sausainių "Selga" 360 g
Margarino VILNIUS kepiniams 140 g
Ingredientai kremui:
Maskarponės sūrio 500 g
Natūralaus skonio jogurto 200 ml
Grietinėlės 400 ml
Želatinos 25 g
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Cukraus pudros 170 g
Vienos citrinos sulčių
Aviečių arba kitų šviežių uogų
Paruošimas:
Labai lengvai ir greitai pagaminamas tortas.
Labai smulkiai sutrupiname sausainius, supilame į juos tirpintą margariną. Aš panaudojau formą 24 cm. Padengiame jos dugną sausainių mase ir dedame į šaldytuvą (galima padaryti ir aukštesnius kraštelius - taip gražiau).

Želatiną užpilame 100 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Atskirame dubenyje sumaišome jogurtą, maskarponės sūrį, cukraus pudrą, citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ir, nuolat maišydami, plona srovele supilame į kremą. Suplakame grietinėlę ir įmaišome į kremą.

Kremą pilame ant atšaldyto sausaininio pagrindo. Gausiai puošiame uogomis. Sekantį kartą ir į patį kremą taip įmaišysiu šiek uogų - labai skanu ir vasariškai gaivu! Tortas greitai stingsta, taigi po trejeto valandėlių galite drąsiai ragauti ir vaišinti savo svečius! Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI