Baltojo šokolado keksiukai
Ingredientai:
Baltojo šokolado 100 g
Pieno 100 ml
Cukraus 150 g
Kiaušinių 2 vnt.
Minkšto margarino VILNIUS kepiniams 60 g
Aviečių ar kitų uogų
Miltų 120 g
Kepimo miltelių 1 a.š.
Ingredientai kremui:
Baltojo šokolado 250 g
Grietinėlės 250 g
Papuošimui uogų ar kt.
Paruošimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laispnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą. Į puodelį supilti pieną, suberti pusę cukraus ir sudėti gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą. Pradėti kaitinti ir vis maišyti. Pienui pradėjus garuoti, jau galima išjungti viryklę ir energingai maišyti, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dubenyje plakti minkštą margariną. Kai ims balti, suberti likusį cukrų ir toliau plakti, kol masė bus panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmušti kiaušinius po vieną vis paplakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į margarino bei kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Greitai išpilstyti į formeles, į kiekvieną dėti po kelias uogas ir šauti į orkaitę. Kepti apie 20 min., kol jie pakils ir sutvirtės. Kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo. Atskirame dubenyje pašildyti baltąjį šokoladą (geriausia karštoje vonelėje). Į aptirpusį šokoladą supilti karštą grietinėlę ir energingai pamaišyti. Atvėsinti šaldytuve. Ataušusią masę išplakti elektriniu plakikliu. Kai masė sutirštės aptepti kremu keksiukus arba išspausti konditeriniu maišeliu. Puošti uogomis arba pabarstukais, šiuo atveju šokoladukais su meškiukais. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: martyynyyte
Autorius: Vilija
Autorius: Janina
Autorius: AlminaP